DOLAR 46,6600 0.12%
EURO 53,1528 0.09%
ALTIN 6.130,131,67
BITCOIN 2793932-0.53018%
İstanbul
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Üçüncü Havalimanı öngörülen sürede tamamlanacak

Üçüncü Havalimanı öngörülen sürede tamamlanacak

ABONE OL
5 Nisan 2018 02:54
Üçüncü Havalimanı öngörülen sürede tamamlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Proje hakkında “Dünyanın en aka havalimanı projesinde finansal zorluk görünüyor.” şeklinde haberler yapıldığına işaret eden Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’nin kamu-özel iş birliği kapsamında yap-işlet-devret (YİD) modeliyle gerçekleştirildiğini, bu çeşit projelerde en aka riskin ise inşaat dönemlerinde olduğunu bildirdi.

İnşaatın kreditörlere ve sözleşme tarafı idarelere taahhüt edilen sürelerde tamamlanamamasının ya da yatırım dönemi maliyetlerinin öngörülen tutarlarda bitirilememesinin proje parametrelerinde değişikliklere sebep olduğuna dikkati çeken Arslan, bunların da süre veya maliyet revizyonlarına yol açtığını ve ek finansman ihtiyacı doğurduğunu söyledi.

“Öngörülen sürede sarkma yaşanmamaktadır”

Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’nde yüzde 85’lik fiziki gerçekleşmenin yakalandığını vurgulayarak, “Projenin bitirilmesi için öngörülen sürede hiçbir sarkma yaşanmamaktadır. Yüklenici konsorsiyum onaylı iş programına müsait olarak yatırımını aksaksız sürdürmektedir” dedi.

Proje sahasındaki zemin güçlendirmeleri nedeniyle ilk etap yatırım tutarının öngörülenin biraz üzerine çıktığını belirten Arslan, “Nu durumun yarattığı ek finansman ihtiyacının, sözleşme koşullarına göre yüzde 25’i şirket ortaklarınca öz kaynak olarak karşılanmıştır. Bakiyesinin ise kredi finansmanı yoluyla karşılanması için İGA tarafından finans taraflarıyla görüşmelere başlanmıştır. Bu durum, projenin mali darboğazından değil, maliyet artışından kaynaklı, sözleşmede yeri ve tanımı olan hükümler çerçevesinde olağan bir durumdur. Bugüne kadar birçok YİD projesinde de öngörülmeyen bu tip maliyet artışları çerçevesinde yapılan bir işlemdir” ifadelerini kullandı.

“Darboğaz laf konusu değil”

Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’nin mali dengeleri ve gelirleri tatminkar olan bir prestij projesi olduğunu dile getirerek, projede herhangi bir darboğazın laf konusu olmadığını ve projenin öngörülen sürede tamamlanacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

sakarya escort sakarya escort sapanca escort maltepe escort ataşehir escort anadolu yakası escort pendik escort kadıköy escort bostancı escort ataşehir escort ümraniye escort kartal escort sex hikaye Kadıköy Escort gaziantep escort gaziantep escort gaziantep escort gaziantep escort gaziantep escort Mons Masius Otel Cafe Teras antalya escort bahis forum melbet melbet giriş melbet giriş melbet giriş 1win giriş betwinner güncel giriş 1win giriş mostbet giriş mostbet giriş çeşme escort bodrum escort escort ataköy marmaris escort çerkezköy escort bodrum escort kartal escort donpato.com antalya escort beylikdüzü escort konya eskort seks hikayeleri porno eryaman escort montenegro escort antalya escort bodrum escort escort bayan beylikdüzü escort bayan halkalı escort bayan avrupa yakası escort bayan şişli eskort mecidiyeköy escort bayan şirinevler escort bayan esenyurt escort bayan avcılar eskort şirinevler eskort beylikdüzü http://www.ilogak.com/istanbul/avcilar-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/esenyurt-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/atakoy-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/fatih-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/beylikduzu-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/silivri-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/capa-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/findikzade-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/buyukcekmece-escort/
ev eşyası depolama turkhacks