DOLAR 46,3243 0.06%
EURO 53,9928 0.31%
ALTIN 6.465,260,29
BITCOIN 3038830-1.05249%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Joe Biden’ın ‘soykırım’ kararı sonrası Kazım Karabekir’in kızının yürekleri acıtan sözleri akıllara geldi

Joe Biden’ın ‘soykırım’ kararı sonrası Kazım Karabekir’in kızının yürekleri acıtan sözleri akıllara geldi

ABONE OL
20 Mart 2022 16:04
Joe Biden’ın ‘soykırım’ kararı sonrası Kazım Karabekir’in kızının yürekleri acıtan sözleri akıllara geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili ‘soykırım’ sözcüğünü kullandı. Biden’ın yazılı olarak yaptığı açıklamada ilk ve son paragraflarda olmak üzere iki defa ‘soykırım’ ifadesi yer alırken, “Bunu suçlamak için değil, yaşananların tekrarlanmamasını garanti etmek için yapıyoruz” denildi.

Biden’ın skandal açıklaması sonrası AK Parti ve muhalefet kanadından art arda tepki dolu açıklamalar gelmeye başladı. Sosyal medya üzerinden binlerce kullanıcı da karara paylaşımlarıyla tepki gösterirken Kazım Karabekir‘in kızı Timsal Karabekir Yıldıran’ın 2012 yılında Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programındaki Ermeni zulmüne ilişkin sözleri hatırlandı.

 

“BU ZULME UĞRAYAN BİZİM ECDADIMIZ”

Programda babasının ağzından anısını aktaran Yıldıran, yürekleri acıtan şu ifadelerde bulunmuştu: “Erzurum’a o kadar yaklaştım ki diyor artık insanların dişlerini görecek kadar yakınlarındayım. Gülerek beni karşılıyorlar. Biraz daha yaklaştığım zaman bir gayri tabiilik hissettim. Bu insanlar hiç kımıldamıyordu. Daha yaklaştığım zaman ızdırapla gördüm ki her biri canlı canlı kazığa oturtulmuştu. Izdıraptan kasılmıştı yüzleri, gülmüyorlardı. Ve şöyle devam ediyorlar; Allah benim gözümün gördüklerini dünya üzerinde hiçbir göze göstermesin. Bu zulümlerinden sadece bir tanesi. Dile getirmeye insanın gerçekten yüreği acıyor. Ama işte bugün gelin görün ki bir özür kampanyası ortada geziyor. Bizim özrü dilemeye gerçekten ihtiyacımız var ama ecdadımızdan. Size layık olamadık diye ecdadımızdan özür dilememiz gerekiyor; Ermenilerden değil. Çünkü bizim vatanımızda bu zulme uğrayan bizim ecdadımız.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

sakarya escort sakarya escort sapanca escort maltepe escort ataşehir escort anadolu yakası escort pendik escort kadıköy escort bostancı escort ataşehir escort ümraniye escort kartal escort sex hikaye Kadıköy Escort antalya escort antalya escort bahis forum melbet melbet giriş melbet giriş melbet giriş 1win giriş betwinner güncel giriş 1win giriş mostbet giriş mostbet giriş çeşme escort bodrum escort escort ataköy marmaris escort çerkezköy escort bodrum escort donpato.com antalya escort beylikdüzü escort konya eskort seks hikayeleri porno eryaman escort montenegro escort antalya escort bodrum escort escort bayan beylikdüzü escort bayan halkalı escort bayan avrupa yakası escort bayan şişli eskort mecidiyeköy escort bayan şirinevler escort bayan esenyurt escort bayan avcılar eskort şirinevler eskort beylikdüzü http://www.ilogak.com/istanbul/avcilar-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/esenyurt-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/atakoy-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/fatih-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/beylikduzu-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/silivri-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/capa-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/findikzade-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/buyukcekmece-escort/
ev eşyası depolama turkhacks