DOLAR 44,8914 0.05%
EURO 52,8301 -0.22%
ALTIN 6.844,40-1,56
BITCOIN 33982270.04811%
İstanbul
18°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İstiklal ve istikbale gölge düşmez

İstiklal ve istikbale gölge düşmez

ABONE OL
25 Ocak 2025 02:40
İstiklal ve istikbale gölge düşmez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü dün kutlanırken, Ankara’daki törenler Anıtkabir’den başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: “Aziz Atatürk; Büyük Zafer’in 93. yıldönümüne ulaştığımız bugün, bizlere emanetin olan cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olan Büyük Zafer’de ve o güne kadar geçen süreçte inancı ve iradesiyle tarihi bir mücadele veren Zat-ı Ali’niz başta olmak üzere Büyük Millet Meclisi mensupları ile erinden subayına kadar tüm askerlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak muhafaza etme mücadelemiz bugün de sürüyor. Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecektir. Anadolu’nun düşman işgalinden kurtarılması ve yeni devletimizin kuruluşu sürecinde mücadele veren şehitlerimize ve gazilerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimiz ve onun bağrından çıkan güvenlik güçlerimiz emanetine sahip çıkıyor. Ruhun şad olsun.”

Uçuşa yasak bölge olan Anıtkabir’de töreni havadan çekmek isteyen TRT bir skandala imza attı. Tören öncesinde Anıtkabir’in hemen üstünde uçan bir octokopter görüldü. Bir subay gazetecilere, “Havada görüntü alan bir octokopter var. Sizlerle alakası var mı? Yoksa vuracağız” uyarısı yaptı. Bir süre sonra, görüntü alan aracın TRT’ye ait olduğu anlaşıldı.

Anıtkabir’deki törenin ardından Erdoğan, başkomutan sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ilk kez kutlamaları kabul etti. Ankara’daki ikinci tören ise Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlendi.

Tören geçişi öncesinde ilk kez, TSK Karma Bando ile Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Gösteri  Birliği tarafından gösteri yapıldı. Tarihteki 16 Türk devletini temsil eden askerler de ilk kez hipodromda görev aldı. (Ümit ÇETİN/ANKARA)

AYNI KAREDE

m Başkentteki resmi törenlerde bu yıl çarpıcı görüntüler vardı. Anıtkabir’deki törenlere geçtiğimiz yıllarda HDP’li milletvekilleri katılmıyordu. AHMET DAVUTOĞLU’nun Başbakanlığındaki Geçici  Seçim Hükümeti’nde bakanlık koltuğuna oturan HDP’li Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan ilk kez Anıtkabir’de düzenlenen resmi törenlerde dikkat çekti.

HDP’li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve AB Bakanı Ali Haydar Konca, partisinden yoğun tepkiler arasında yeni hükümete giren MHP’li Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve bağımsız olarak kabineye giren eski  BBP genel başkanı Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile aynı karede yer aldı. (Rıza ÖZEL / ANKARA)

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

sakarya escort sakarya escort sapanca escort maltepe escort ataşehir escort anadolu yakası escort pendik escort kadıköy escort bostancı escort ataşehir escort ümraniye escort kartal escort sex hikaye Kadıköy Escort melbet melbet giriş melbet giriş melbet giriş 1win giriş betwinner güncel giriş 1win giriş çeşme escort escort kuşadası escort ataköy marmaris escort çerkezköy escort bodrum escort antalya escort türkbet beylikdüzü escort konya eskort seks hikayeleri porno eryaman escort montenegro escort antalya escort bodrum escort escort bayan beylikdüzü escort bayan halkalı escort bayan avrupa yakası escort bayan şişli eskort mecidiyeköy escort bayan şirinevler escort bayan esenyurt escort bayan avcılar eskort şirinevler eskort beylikdüzü http://www.ilogak.com/istanbul/avcilar-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/esenyurt-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/atakoy-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/fatih-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/beylikduzu-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/silivri-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/capa-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/findikzade-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/buyukcekmece-escort/
pr çalışması sohbet siteleri sohbet siteleri ev eşyası depolama turkhacks