DOLAR 46,4792 -0.02%
EURO 53,3552 0.15%
ALTIN 6.205,18-1,30
BITCOIN 29888941.47404%
İstanbul
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff: Türk kökenli askerimiz olmasaydı…

Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff: Türk kökenli askerimiz olmasaydı…

ABONE OL
22 Nisan 2016 01:15
Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff: Türk kökenli askerimiz olmasaydı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff, “Bu kadar çok Türk kökenli askerimiz olmasaydı ordumuz bu kadar etkin olmazdı.” dedi.

Görevde bulunduğu sırada “İslam Almanya’ya da aittir” sözüyle yoğun bir tartışma başlatan Almanya’nın eski Cumurbaşkanı Christian Wulff, Almanya’da akredite olan Yabancı Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda, küreselleşme, terör ve savaşlardan kaynaklanan korkulardan dolayı çok sayıda ülkede artan bir milliyetçiliğin görüldüğünü belirtti.

“KİM, ‘ALMANYA’DA, AVRUPA’DA İSLAM’I İSTEMİYORUM’ DERSE, ANAYASAYA KARŞI HAREKET ETMİŞ OLUR”

Avrupa topraklarında dini sebeplerden dolayı çok savaşlar yaşandığını ve çok kan aktığını anımsatan Wulff, “Kim, ‘Almanya’da, Avrupa’da İslam’ı istemiyorum’ derse, anayasaya karşı hareket etmiş olur” dedi.

Medeniyetler çatışması yerine birlikte yaşamaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Wulff, bunun bir insani görev olduğunu ve bu tartışmanın Almanya’da yapılması gerektiğini belirtti.

Wulff, 2010’da sarf ettiği “İslam Almanya’ya da aittir” ifadesinin ardından ülkede yoğun tartışmalar yaşandığına işaret ederek, “Eleştiriler oldu. Bazıları Müslümanlar aittir ama İslam değil diye ifadeler kullandı. Hayır, 3 milyon Müslüman ülkemizde yaşıyorsa o zaman onlar bu ülkede dinleriyle birlikte aitler ve inançları, İslam din dersi, imamların yetiştirilmesi ve merkezi yerlerdeki camileriyle buraya dahiller” dedi.

Almanya’da anayasayı savunan çok sayıda Müslüman’ın yaşadığına da dikkati çeken Wulff, “Bu kadar çok Türk kökenli askerimiz olmasaydı ordumuz bu kadar etkin olmazdı. Medyada, kültür alanında çok sayıda Müslüman göçmen aydın ülkemizi savunuyor ve temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

CAMİLER MÜSLÜMANLARIN PARALARIYLA YAPILDI

Wulff, Almanya’daki camilerin finansmanı konusunda görüşlerini dile getirerek, ülkedeki çok sayıdaki caminin Müslümanların maaşlarından tasarruf ettiği paralarla inşa edildiğine dikkati çekti.

Türkiye’den gelen imamların ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) cemiyetlerinin görünür bir şekilde terörden uzak olduklarını vurgulayan Wulff, Müslüman Türk cemiyetler ile DAEŞ terörizmi arasında herhangi bağı bilmediğini ifade etti.

Wulff, Suriye’de çatışmaların tüm ülkelerin katılımıyla sonlandırılması gerektiğini belirterek, “Suriye’de kalıcı bir barışın sağlandığı çözümde Esed’in yeri yok” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

sakarya escort sakarya escort sapanca escort maltepe escort ataşehir escort anadolu yakası escort pendik escort kadıköy escort bostancı escort ataşehir escort ümraniye escort kartal escort sex hikaye Kadıköy Escort antalya escort antalya escort bahis forum melbet melbet giriş melbet giriş melbet giriş 1win giriş betwinner güncel giriş 1win giriş mostbet giriş mostbet giriş çeşme escort bodrum escort escort ataköy marmaris escort çerkezköy escort bodrum escort kartal escort donpato.com antalya escort beylikdüzü escort konya eskort seks hikayeleri porno eryaman escort montenegro escort antalya escort bodrum escort escort bayan beylikdüzü escort bayan halkalı escort bayan avrupa yakası escort bayan şişli eskort mecidiyeköy escort bayan şirinevler escort bayan esenyurt escort bayan avcılar eskort şirinevler eskort beylikdüzü http://www.ilogak.com/istanbul/avcilar-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/esenyurt-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/atakoy-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/fatih-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/beylikduzu-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/silivri-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/capa-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/findikzade-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/buyukcekmece-escort/
ev eşyası depolama turkhacks