FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, ByLock kullandığı iddia edilen Birgün Gazetesi’nin editörü Burak Ekici’nin de aralarında bulunduğu 35 gazeteci hakkında gözaltı ve arama kararı verildi.
Son dakika haberi! İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma, elde edilen yeni deliller ve ifadeler doğrultusunda sürüyor. Bu kapsamda, örgütün şifreli mesajlaşma programı “ByLock”u kullandığı tespit edilen 35 şüpheli hakkında ”silahlı terör örgütüne aza olmak” suçundan gözaltı kararı verildi.
Savcılığın ayrıca şüpheliler hakkında ikametlerinde arama kararı talep etmesi üzerine nöbetçi hakimlikçe, arama ve yakalama kararı da verildi.
ARALARINDA BİRGÜN GAZETESİ’NİN EDİTÖRÜ DE VAR
Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin adreslerinde gerçekleştirilen operasyonda, Burak Ekici (Birgün Gazetesi’nin editörü), Muhsin Pilgir, Ömer Faruk Aydemir, Sait Gürkan Tuzlu, Cüneyt Seza Özkan, Yusuf Duran, Ahmet Feyzullah Özyurt, Ahmet Sağırlı, Mutlu Özay ve Mehmet Ali Ay gözaltına alındı. Gözaltı ve arama işlemleri devam ediyor.
1
Gazeteler olası erken seçim kararını nasıl gördü
814131 kez okundu
2
Bingöl’de şehit uzman çavuş Veli Ateş için tören
9808 kez okundu
3
Bodrum’da botları baran mülteciler yüzerek karaya çıktı
6626 kez okundu
4
Çorum’un Kargı İlçesinde Yangın Kontrol Altına Alındı
5703 kez okundu
5
Gübre taşımak istedikleri ‘ilkel’ teleferikte akıma kapılan çift öldü
4950 kez okundu