SON DAKİKA HABERİ… Emniyet Genel Müdürlüğü : 81 İl Emniyet Müdürlüğümüze gönderilen bylock listelerinde Sayın Bakanın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır.
Son dakika haberi!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair görsel, yazılı ve sosyal medyada yapılan havadis, bilgi, salık ve paylaşımlarda yer alan iddiaların, gerçekdışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik ve tamamen asılsız olduğu bildirildi.
Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ’nün şifreli haberleşme aracı olarak kullandığı ByLock programının adli delil olma özelliğini boşa çıkarmaya ve FETÖ ile mücadele kararlılığında hedef saptırmaya yönelik gayretler olduğu belirtildi.
Kişi, müessese ve makamları yıpratma amacıyla yine bu yönde çalışıldığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Görsel, yazılı ve sosyal medyada yapılan havadis, bilgi, salık ve paylaşımlarda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddialar gerçekdışı bilgilerle toplumu yanıltmaya yönelik olup tamamen asılsızdır.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Genel Müdürlüğümüze intikal ettirilen ve Genel Müdürlüğümüz tarafından da 81 İl Emniyet Müdürlüğümüze gönderilen Bylock listelerinde Sayın Bakan’ın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamaktadır.”
Açıklamada, “FETÖ ve bütün terör örgütleriyle mücadelemiz bütün hedef saptırma gayretlerine rağmen aynı kararlılıkla devam edecektir.” ifadelerine de yer verildi.
1
Gazeteler olası erken seçim kararını nasıl gördü
814617 kez okundu
2
Bingöl’de şehit uzman çavuş Veli Ateş için tören
9930 kez okundu
3
Bodrum’da botları baran mülteciler yüzerek karaya çıktı
6713 kez okundu
4
Çorum’un Kargı İlçesinde Yangın Kontrol Altına Alındı
5758 kez okundu
5
Gübre taşımak istedikleri ‘ilkel’ teleferikte akıma kapılan çift öldü
4974 kez okundu