Turizm firmasının sahibi Nicolas Guillo, Türkiye’ye ilk kez Gölcük depreminde gazeteci olarak geldiğini, sonraki günlerde kısa süre kaldığı Kapadokya’yı çok beğendiğini anlattı.
“Paris’in stresinden arınmak amacıyla Kapadokya’ya yerleşmeye karar verdiğini” ifade eden Guillo, eşiyle birlikte, bölgede turizm alanında farklı bir konsepti ortaya koymak düşüncesiyle ekolojik turizm işine girdiklerini aktardı.
Guillo, 16 yıldır Türkiye’de yaşadığını ve beş yıldır da en fazla sekiz kişiden oluşan özel grupları ekolojik turizm programı kapsamında Ürgüp’te ağırladığını, çok sayıda yabancı turisti Kapadokya’ya getirdiğini söyledi.
PEYNİR VE EKMEK YAPMAYI DA ÖĞRENİYORLAR
Müşterilerinin çoğunluğunu İngiltere, Hollanda, Fransa, Almanya’dan gelen doktorların oluşturduğuna işaret eden Guillo, bir haftalık program kapsamında, misafirlerinin günlerini keçi sağarak, yoğurt, peynir ve ekmek yapmayı öğrenerek, at bakımı yaparak, ev ve bahçe işleriyle uğraşarak geçirdiklerini belirtti.
Guillo, programa katılmak isteyenlerin her şey dahil, kişi başı 6 bin lira (2 bin avro) ödeğini ve ağırladığı turistlerin Kapadokya’ya hayran kalarak ülkelerine döndüğünü söyledi.
Hollanda’dan gelen Hanna ve Elizabeth Sweens de tatillerini Kapadokya’da doğal yaşam içinde geçirmeyi “eşsiz deneyim” olarak nitelendirdi.
Bölgeyi çok beğendiklerini ifade eden turistler, köy atmosferini ilk kez soluma fırsatı bulduklarını, güzel, rahatlatıcı ve faydalı bir tatil geçirdiklerini ifade etti.
Sweens, tatilde binicilik hakkında da çok şey öğrendiklerini, atla bölgenin doğal güzelliklerini görme fırsatı buldukları için de kendilerini şanslı hissettiklerini kaydetti.