CHP’den, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ana muhalefetin şu andaki dili, terör örgütünün dili ile aynı'' eleştirisine cevap veren CHP Sözcüsü Tezcan, "Biz 'adalet' diyoruz, o 'terör' diyor" ifadesini kullandı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Umumi Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti umumi merkezinde toplandı.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen CHP Umumi Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'ye yönelik ''Ana muhalefetin şu andaki dili, bakıyorsunuz terör örgütünün dili ile aynı'' açıklamasına cevap veren Tezcan, şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti Umumi Başkanı Sayın Erdoğan'ın dilini herkes biliyor benim yeniden tanım etmeme gerek yok. Biz 'adalet' diyoruz, o 'terör' diyor. Bu farkı herhalde milletimiz anlayacaktır. Bizim dilimizin adalet, huzur, demokrasi, kardeşlik ve uzlaşmadan diğer bir şeyi içermediğini tüm milletimiz biliyor. Bundan sonra da aynı dili kullanmaya devam edeceğiz. Siyasette çatışma ve kamplaşmayı kimin kullandığını, 'terör' sözünü en fazla kimin ağzına aldığına dönüp bakarsa herkes toplumu böleni de tanıyacaktır.''