AB’den Afrika’ya 62 milyar euro

AB'nin göçmenlerin önünü kesmek için 2020'ye kadar çeşitli Afrika ülkelerine toplam 62 milyar euro'luk yardım yapacağı açıklandı

Avrupa Birliği (AB) üyeleri, Afrika'dan gelen göçmenleri durdurmak için dev bütçeli bir proje duyurdu. AB'den yapılan açıklamada iç savaş, etnik çatışmalar ve yoksulluk gibi nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Afrikalıları engellemek için bazı Afrika ülkelerine maddi yardımların yapılacağı belirtildi. Buna göre Mali, Nijerya ve Sudan gibi ülkelere 2020'ye kadar toplam 62 milyar euro'luk para yardımı yapılacak. AB'nin yardımlar sayesinde Afrika ülkelerindeki olumsuz şartların iyileştirilmesini ve böylece göçmenlerin Akdeniz ya da Ege üzerinden Avrupa'ya gitmelerinin engellenmesini planladığı kaydedildi.

204 BİN GÖÇMEN
Maddi destek karşılığında göçmenlerin Avrupa'ya gidişini engellemeyerek anlaşmaya uymayan ülkelere ise çeşitli cezaların uygulanacağı bildirildi. Birleşmiş Milletler verilerine göre sadece bu yıl 204 binden fazla göçmen Avrupa'ya ulaştı. İnsan tacirleri aracılığıyla Avrupa'ya ulaşmak isteyen göçmenlerin yaklaşık 3 bini zorlu yolculukları sırasında hayatını kaybetti. Avrupa basınına göre Libya'da hâlihazırda 800 bin göçmen AB ülkelerine ulaşmak için bekliyor.