Türkiye ilaç üretiminde üs haline gelecek

Türkiye ilaç üretiminde üs haline gelecek ÜRKİYE; stratejik konumu, gelişen ekonomisi, istikrarı ve altyapısıyla, ilaç sektörü için yükselen bir değer. İlaç sektöründe tek başına yılda 9.1 milyar dolar pazara sahip Türkiye’nin yapacağı yatırımlarla pazarın büyüklüğünü 2023 yılına kadar 20 milyar dolara yükseltmesi bekleniyor. Ancak sektör, sahip olduğu yetişmiş insan gücü ve teknoloji üretebilecek yetkinliğe ulaşmasına rağmen, yüksek katma değerli ve ileri teknoloji gerektiren ürünlerde sahip olduğu potansiyeli yeterince değerlendiremiyor. 1-3 Haziran arasında İstanbul’da üçüncü kez düzenlenecek Avrasya’nın en büyük İlaç Fuarı ve Konferansı CPhI Istanbul 2016’ya 25’ten fazla ülkeden 200’ü aşkın katılımcı firma ile 40’dan fazla ülkeden 4.500’ü aşkın ziyaretçinin katılmasının beklendiğini belirten UBM EMEA (İstanbul) Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı “Bize göre ilaç sektörümüzün önünü açacak en önemli adımlardan biri, ihracat potansiyelimizin desteklenmesi. CPhI Istanbul 2016, Türkiye’de ilk kez düzenleyeceği ‘Hedef Ülkelerde Yatırım ve İş Fırsatları’ toplantıları ile katılımcılarına ve ziyaretçilerine yeni pazarların kapılarını aralarken, aynı zamanda bu pazarlarda geçerli olan kuralları ve stratejileri de sunacak” dedi.

DEVLET DESTEĞİ

Fuarın sponsorlarından Koçak Farma CEO’su Uzm. Dr. Hakan Koçak, Türkiye’nin bölgesinde ilaç Ar-Ge ve üretim üssü olabilecek koşullara sahip olduğuna dikkat çekti. Hakan Koçak “Türkiye ilaç sanayinin uluslararası standart ve kalitede katma değeri yüksek yenilikçi ürünler üretmesi ve ilaç üretiminde üs haline gelmesi, güçlü bir Ar-Ge yapılanması ve yeni yatırımlarla mümkün. Devletin Ar-Ge ve ilaç üretimine yönelik destek ve yatırım teşviklerinin hedefi, Türkiye’nin teknolojik ilaç Ar-Ge ve üretim üssüne dö-nüştürülmesi ve sektörün dış ticaret fazlası veren bir yapıya kavuşturulması” dedi.

SEKTÖRE IŞIK TUTACAK KONUŞMACILAR

Avrasya’nın en büyük İlaç Fuarı ve Konferansı CPhI Istanbul 2016’da, sektöre dair teknolojiler, yasal gelişmeler, yeni pazar trendlerinin yer aldığı zengin içerikli konferanslar yer alıyor. Konferans programında; Girişimcilik, Yenilikçilik ve Ar-Ge Faaliyetlerine Dayandırmak Suretiyle Türkiye’yi Küresel İlaç Üretim Merkezi Olarak Konumlandırmak, Değişen Pazar Dinamiklerinin Değerlendirilmesi: İlaç Endüstrisinin Bugün Karşılaştığı Ana Sorunlar Karşısında Nasıl Güçlü Kalınabilir?, Etkin Büyüme ve Yatırım Stratejileri Kullanarak MENA Bölgesinde Güçlenmek: Proje ve Portföy Yönetimi, Büyük İlaç Sanayiinin Sıcak İlgi Alanı Olarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika: Bölgenin Gelişmekte Olan Pazar Durumunu Perçinleyen Yeni Üretim Tesisleri konuları öne çıkıyor. Konferansa konuşmacı olarak bölge ülkelerinin önde gelen oyuncularından üst düzey yöneticileri, bilim insanları ve akademisyenler, devlet kurum ve kuruluşlarından temsilciler, sektörel birlik ve derneklerden yetkili kişiler, yatırım uzmanları ve danışmanlar katılacak.