Tahliye olan Jet Fadıl’ın ilk sözleri: Doğu hayat bulacak, Türkiye kalkınacak

Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldıkları iddiasıyla 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanan işadamı Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut'un tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliyesine karar verildi. Akgündüz'e yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

'Jet Fadıl' tahliye edildi

Tahliye kararının ardından Akgündüz, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden akşam saatlerinde salıverildi.

Kendisini karşılayan yakınlarına sarılan Akgündüz çıkışta, "Doğu hayat bulacak, Türkiye kalkınacak" diye konuştu. Akgündüz ve beraberindekiler daha sonra cezaevi önünden ayrıldı.

ARALIK 2015'TEN BERİ TUTUKLUYDU

Fadıl Akgündüz, İstanbul Bayrampaşa'da inşaa ettiği Caprice Gold isimli devremülk projesi nedeni ile bir dizi soruşturmaya konu olmuştu. Çok sayıda kişi, devre mülk projesinde yer almalarına karşın projenin tamamlanmadığını belirterek, 'dolandırıldıkları iddiası ile savcılıklara suç duyurusunda bulunmuştu. Akgündüz ve yeğeni, Aralık 2015'te tutuklanmıştı.

2 BİN YIL HAPSİ İSTENİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fadıl Akgündüz birlikte yargılanan 6 sanıığa 349 müştekiye yönelik "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.

Fadıl Akgündüz'den canlı yayınında rüşvet teklifi

Tanju Çolak: Fadıl Akgündüz beni mağdur etti

Fadıl Akgündüz'e duruşma salonunda şok