Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş‘ın, “terör örgütü yöneticiliği”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet”, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”, “halkı kanunlara uymamaya tahrik”, “suç işlemeye tahrik”, “suçu ve suçluyu övme” suçlarından yargılandığı davaya devam edildi.
14 NİSAN’A ERTELENDİ
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Demirtaş ile cezaevinden video konferans yöntemiyle bağlantı kurulurken, avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Demirtaş’ın avukatları beyanda bulundu. Kısa aranın ardından mahkeme, ara kararı açıkladı. Buna göre mahkeme, sanık Selahattin Demirtaş hakkında Ankara 22. Ağır Mahkemesinde açılan iddianamenin dosya arasına alınmasına hükmetti. Duruşma, 14 Nisan’a ertelendi.
Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Daire Başkanlığına müzekkere yazılarak, Demirtaş hakkındaki AİHM Büyük Dairenin vermiş olduğu kararın Türkçe tercümesinin istenmesine hükmeden mahkeme, bir sonraki celse sanık ve müdafilerinin reddihakim taleplerinin değerlendirilmesine karar verdi.
ATATÜRK’ÜN SÖZÜNE GÖNDERME YAPTI
Mahkeme heyetine karşı söz alan Demirtaş, savunmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü değiştirerek kullandı. “Kürdüm, anavatanım Kürdistan’dır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bütün kimliklerimle barışığım. Öyle bir Kürt Jüpiter’e bedeldir filan da demiyorum. Ama siz milliyetçisiniz. Peki milletini sevmek bu mudur? Yanlış yaptınız, zarar verdiniz Türkiye’ye.” diyen Demirtaş’ın bu ifadeleri dikkat çekti.
SÖZÜN ASLI; BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kastamonu ziyaretindeki kışla ziyaretinde bir levhada “Bir Türk on düşmana bedeldir.” yazdığını görür. Yazıyı okuyunca kısa süre düşünen Atatürk, “Hayır, hayır” der ve “Bir Türk dünyaya bedeldir.” ifadelerini kullanır.
1
Gazeteler olası erken seçim kararını nasıl gördü
710365 kez okundu
2
Bingöl’de şehit uzman çavuş Veli Ateş için tören
8876 kez okundu
3
Bodrum’da botları baran mülteciler yüzerek karaya çıktı
5970 kez okundu
4
Çorum’un Kargı İlçesinde Yangın Kontrol Altına Alındı
5392 kez okundu
5
Gübre taşımak istedikleri ‘ilkel’ teleferikte akıma kapılan çift öldü
4806 kez okundu