Şehit muhtarın adı yaşatılacak

İstanbul'da darbecilere direnirken öldürülen Acıbadem Muhtarı Mete Sertbaş'ın ismi, bölgede kurulacak kültür merkezine verilecek

FETÖ-PDY'ci askerlerin darbe girişimine engel olmak için sokağa dökülenler arasında bulunan Üsküdar Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaş, Türk Telekom binasını ele geçirmek isteyen askerlerin karşısına dikilmişti. Askeri gruba komutanlık eden Yüzbaşı Mehmet Karabekir, mahalle halkı tarafından çok sevilen Sertbaş'ı yakın mesafeden vurdu. Hain yüzbaşının silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan muhtar, komutanın engel olması nedeniyle iki saat olay yerinde kaldı ve kan kaybından hayatını kaybetti. Şehit Muhtar Mete Sertbaş'ın görevi boyunca en büyük hayali, mahalleye bir kültür merkezi inşa edilmesiydi. Sertbaş'ın bu isteği gerçekleşiyor. Son iki dönemdir mahallenin muhtarı olan Sertbaş'ın, mahalleliye vaat ettiği çocuk parkı ve kültür merkezi için Üsküdar Belediye Başkanlığı harekete geçti. Başkan Hilmi Türkmen SABAH'a şöyle dedi:

BELEDİYE BAŞKANI: PROJESİ HAZIR
"Acıbadem halkı tarafından çok sevilen şehit muhtarımızın isteği en kısa zamanda hayata geçirilecek. Park projesi hazır, kültür merkezi için de çalışmalara başlıyoruz. Kendisiyle zaman zaman görüşüyorduk. Seçimlerden önce belediyenin hayata geçirmesini istediği Acıbadem Kültür Merkezi projesi için kendisine söz vermiştim. Keşke o hain kurşunların hedefi olmasaydı da, kültür merkezinin açılışını birlikte yapsaydık. Merkeze şehit muhtarımızın adını vereceğiz" diye konuştu.