Kılıçdaroğlu kasette tanık

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Baykal’a ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Başsavcılık, CHP’deki kaset olayının ardından partinin başına geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon kanalında söylediği ‘Erdoğan’ı kaseti izlerken gördüm’ ifadeleri kapsamında bilgisine başvurmak üzere ifadeye çağırdı.

PARALELİ SAVUNMUŞTU

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Söz konusu kaset olayının ardından CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Nisan 2016’da katıldığı bir televizyon programında, “Erdoğan’ın kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan’ı kayıt altına alıyor. Kaseti Erdoğan’a gönderenlerin ‘paralel yapı’ olduğuna inanmıyorum. O dönem Başbakan’dı. Bir Başbakan’a o görüntüleri izlemek yakışır mı?” şeklinde konuşmuştu.

İFADEYE ÇAĞRILDI

Bu sözler üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma kapsamında, Kılıçdaroğlu’nun bilgisine başvurmak üzere adım attı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili, Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü’yü arayarak, Kılıçdaroğlu’nu soruşturma kapsamında “tanık” sıfatıyla ifadeye davet etti. Başsavcı Vekili, telefon görüşmesinde, Kılıçdaroğlu’nun 28 Nisan tarihindeki televizyon konuşmasındaki sözlerinden bilgi sahibi olduğu anlaşılan konuların dosyaya katkı sağlayacağını düşündüklerini kaydederek, Kılıçdaroğlu’nun haftaya uygun olduğu bir tarihte tanık sıfatıyla ifadeye gelmesini istedi.

KİM İZLETTİRDİ?

Kılıçdaroğlu’na, tanık sıfatı ile ifade için adliyeye gelmesi durumunda ise kendisine gördüğünü iddia ettiği görüntülerin kim tarafından ve niye getirildiği ile ne zaman gördüğü sorulacak.