Kahramanca mücadele sürecek

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen  operasyonlar devam ederken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Şırnak’ta giderekbirlikleri denetledi.

ŞEHİT UĞURLANDI

Komutanlar, Cizre’de şehit jandarma uzman çavuş Serkan Has için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Şehit Has’ın cenazesi memleketi Osmaniye’de toprağa verildi. Törenin ardından Orgeneral Akar, operasyonlar hakkında brifing aldı.  Akar’ın bölgede olduğu saatlerde Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda önceliğin güvenlik güçleri ve sivil halkın can güvenliğinin sağlanması olduğu belirtilerek, operasyonların, emniyet güçlerinin gayretiyle kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

110 PKK’LI ETKİSİZ!

F-16’lar Kandil’i bomalarken, 4 gündür süren operasyonlarda Cizre’de  78, Silopi’de 6, Sur’da 16 ve Dargeçit’te 10 olmak üzere 110 terörist etkisiz hale getirildi. Cizre’de etkisiz hale getirilen 78 teröristten ikisinin  YDG-H’nin ilçedeki üst düzey sorumluları olduğu açıklandı. Teröristlerin PTT’ye ait kargo araçlarına açtığı ateş sonucu ise kargo görevlisi  Yılmaz Er hayatını kaybetti.

Sur’dan acı haber

Sur’da, PKK’lıların Kanas ile açtığı ateşte uzman çavuş Yaşar Yeniören şehit olurken 4’ü polis, 2’si asker olmak üzere toplam 6 güvenlik görevlisi yaralandı.