İstanbul Boğazı’nda insanlık dersi

Dünyada olup biten olayları, savaşları ve sorumlu coğrafyaları kayıt altına alarak Rus halkına göstermek isteyen 27 yaşındaki mühendis Alexander Panov ve 35 yaşındaki market görevlisi Artem Kirakozov, hücum botuyla Moskova’dan 3 gün önce denize açıldı. Yanlarına aldığı kumanyalarla birlikte 20 günde Afrika kıtasının Madagaskar Cumhuriyeti’ne varmaya çalışan Rus gençleri, zorlu yolları aşarak İstanbul Boğazına ulaştı.

MELEK GİBİ YETİŞTİ

Rus gençler İstanbul Boğazına giriş yaptıklarında Kuleli açıklarında botları patladı. Botun su aldığını fark eden gençler akıntı nedeniyle Ahırkapı açıklarına sürüklendi. Botun battığını gören iki Rus, yardım çığlığı atmaya başladı. Çağrı üzerine Genç Denizciler ve Dayanışma Derneği SAR timleri yardıma koştu. Nefes kesen bir operasyonla Ahırkapı’ya çekilen bot timler tarafından tamir edildi. Bu sırada misafir edilen Rus gençleri, endişelenmeye başladıkları anda Türk kurtarma timinin bir melek gibi gökyüzünden düştüğünü söyledi. Botları tamir edilen Alexander Panov ile Artem Kirakozov, Ahırkapı İstasyonu’ndan Çanakkale Boğazı’na doğru uğurlandı. Çanakkale’yi geçerek Akdeniz’e inecek olan gençler, Aden Körfezi’ni aşıp Atlas Okyanusuna açılacak.

Alexander Panov ile Artem Kirakozov, son dönemde bozulan Türk-Rus ilişkileri konusunda “Politik hamleler gereği bu tür şeyler oldu. Ancak her iki halkın da birbirine karşı ön yargı, şiddet eylemi yok. Her iki halk dost” dedi.