Hava Kuvvetleri’ndeki ANKA-S sayısı 6’ya yükseldi

İnsansız Hava Aracı ANKA-S'lerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki sayısı 6’ya yükseldi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan (SSM) yapılan yazılı açıklamada, İnsansız Hava Aracı ANKA-S'lerin gece ve gündüz, fena hava şartları da dahil, keşif, gözetleme, sabit ve hareketli hedef tespit, teşhis, tanımlama ve takip amaçlı, gerçek zamanlı görüntü istihbaratı görevlerine yönelik geliştirildiği ve ulusal uydular üzerinden denetim edilebilme özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Bu İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) Türk Silahlı Kuvvetleri'nin keşif, gözetleme, hedef teşhis ve tespit ihtiyaçlarını karşılamak üzere SSM ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) arasında yapılan sözleşme kapsamında üretildiği anlatım edilen açıklamada, bu sene içerisinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslimatı gerçekleştirilen ve operasyonel sahada etkin kullanılan ANKA-S’lere 2 tane daha eklendiği ve böylelikle ANKA-S sayısının 6’ya yükseldiği kaydedildi.

SSM’nin hususi sektörle yaptığı sözleşme kapsamında üretilen bir öbür İHA BAYRAKTAR TB’den ise şu ana kadar yekün 46'sının emniyet güçlerine teslim edildiği belirtilen açıklamada, böylece emniyet güçleri envanterindeki İHA sayısının 52’ye çıktığı bildirildi.

Açıklamada, yerli ve ulusal imkanlarla üretilen İnsansız Hava Araçları ANKA-S ve BAYRAKTAR TB2’lerin üretimlerine emniyet güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda devam edileceği vurgulandı.