İsrail’in Filistin‘deki kısıtlamalarını ve Arap ülkelerinin buna sessiz kalmasını protesto etmek için bir araya gelen Güney Afrikalılar, Filistin için yürüdü.
Güney Afrika El-Kudüs Vakfı ve Güney Afrika Müslüman Yargı Konseyi (MJC) tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 500 kişi katıldı.
Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan Güney Afrikalılar, bazı Arap devletlerinin Filistin’deki zulme sessiz kalmasına tepki gösterdi.
Güney Afrikalılar yürüyüşte, “Filistin özgürleşene kadar Güney Afrika özgürleşmeyecek.” yazılı tişörtler giydi.
MJC Başkanı İrfan İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin’deki İsrail zulmünün devam ettiğini ve bunun “kabul edilemez” olduğunu söyledi.
Arap devletlerine de mesaj gönderen İbrahim, “Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) başta olmak üzere bazı Arap devletleriyle İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi kabul edilemez. Bu, bir ihanettir” dedi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yürüyüşe katılımın önceki yıllara göre az olduğu görüldü.
Güney Afrikalı Müslümanlar, Filistin’deki zulme karşı yürüyüşlere devam edeceklerini açıkladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Saawmiet Moos
1
Gazeteler olası erken seçim kararını nasıl gördü
765326 kez okundu
2
Bingöl’de şehit uzman çavuş Veli Ateş için tören
9380 kez okundu
3
Bodrum’da botları baran mülteciler yüzerek karaya çıktı
6288 kez okundu
4
Çorum’un Kargı İlçesinde Yangın Kontrol Altına Alındı
5528 kez okundu
5
Gübre taşımak istedikleri ‘ilkel’ teleferikte akıma kapılan çift öldü
4881 kez okundu