Dünya bu turu takip edecek

Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu, 52'nci Cumhurbaşkanlığı Turu'nu dünyanın izleyeceğini belirterek, “Dünyada devletin bizzat destek verdiği başka yarış yok” dedi

Bu yıl 52'ncisi gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtımı dün Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Genel Sekreter Fahri Kasırga'nın katıldığı toplantıda; 24 Nisan-1 Mayıs arası yapılacak turla ilgili bilgiler paylaşıldı. TRT ve Eurosport'tan da canlı yayınlarla dünya üzerinde milyonlarca kişiye Türkiye'yi tanıtacak turda bu sene en çok dikkat çeken İstanbul-İstanbul etabı oldu. 24 Nisan Pazar saat 11.40'ta Beşiktaş'ta start alacak etap, Boğaz Köprüsü geçişi sonrası Üçüncü Köprü'yü görecek bir şekilde devam edip tekrar Boğaz Köprüsü'ne yönelerek Sultanahmet Meydanı'nda son bulacak.

E��İ, BENZERİ OLMAYAN TUR
Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Dünyada Cumhurbaşkanlığı adına yapılan tek yarış, aynı zamanda devletin zirvesi demek ve en büyük desteğin verildiği anlamına gelir. Geçen yıl olimpiyat hazırlıklarıyla ilgili çalışmalarımız sürdü. 6 tane eski cumhurbaşkanlığı statüsünde tur yaptık ve olimpiyat kotası aldık. Bisiklet ailesi olarak bu bizi sevindiriyor" dedi.