Kocaeli’deki olay, gece saatlerinde, Körfez İlimtepe Mahallesi Barışkent Sitesi’nde meydana geldi. Çeçen uyruklu 3 çocuk babası Ruslan İsrapilov’un oturduğu binanın önüne gelen bir kişi, kapı ziline basıp konuşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Ruslan İsrapilov, apartmanın kapısının önüne çıktı. Kimliği belirsiz kişi, tabancasını çekip İsrapilov’a ateş etti. Ruslan İsrapilov, göğsüne isabet eden 4 kurşunla yere yığıldı. İhbar üzerine gelen sağlık ekibi Ruslan İsparilov’un öldüğünü belirledi. Çevrede ‘Resul’ olarak bilinen Ruslan İsparilov’un ölümünün acısını yaşayan eşi ağıtlar yaktı.
Jandarma ekipleri olay yerinde delil toplarken, Cumhuriyet Savcısı ise incelemede bulundu. Görgü tanıkları, olay yerinden 3 kişinin uzaklaştığını belirttiler. 4 yıl önce Çeçenistan’dan İstanbul’a daha sonra da Körfez İlçesi’ne taşınan Ruslan İsparilov’un makine mühendisi olduğu ve İzmit’te tarım aletleri üreten bir firmada çalıştığı öğrenildi.
Ruslan İsparilov’un öldürüldüğünü öğrenince olay yerine gelen arkadaşları Rus istihbaratını suçladı. Jandarma İsparilov’un öldürülmesiyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
1
Gazeteler olası erken seçim kararını nasıl gördü
710760 kez okundu
2
Bingöl’de şehit uzman çavuş Veli Ateş için tören
8885 kez okundu
3
Bodrum’da botları baran mülteciler yüzerek karaya çıktı
5971 kez okundu
4
Çorum’un Kargı İlçesinde Yangın Kontrol Altına Alındı
5393 kez okundu
5
Gübre taşımak istedikleri ‘ilkel’ teleferikte akıma kapılan çift öldü
4806 kez okundu