Azerbaycan milletvekili: ‘Devletimizin hava sahası bizim şerefimizdir’

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından düzenlenen "Ermeni Meselesinin Dünü, Bugünü, Yarını" konulu konferansa katılan Paşayeva, Süleyman Demirel Kültür Merkezindeki konferans öncesinde, Azerbaycan'ın Ermenistan'a İHA'yı düşürmesiyle ilgili soruya "Tabii ki düşüreceğiz. Bunu rahat rahat ve açık açık söylüyorum. Ermenistan uçağının benim toprağımda ne işi var?" dedi.

Ermenistan'ın, uçağının düşmesini istemiyorsa hava sahası ihlali yapmaması gerektiğini kaydeden Paşayeva, şöyle konuştu:

"Devletimizin yetkilileri de biz de her yerde söylüyoruz. Hava sahamızı bozdukları zaman vuracağız. Çünkü bizim devletimizin hava sahası bizim şerefimizdir. Her devletin buna hakkı vardır. Dünyada her devletin hava sahasını bozanın askeri uçağını vurma hakkı var. Azerbaycan da bu hakkını kullandı."

Ermenistan'a ait İHA'nın Azerbaycan topraklarında yer almasına diğer ülkelerin sessiz kaldığını savunan Paşayeva, "Neden siz Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, Amerika'sı, Rusya'sı olsun, neden siz 'Ermenistan askeri uçağının Azerbaycan toprağında ne işi var' diye söylemiyorsunuz. Bakın bu bölgeyi daha çok gerginleştirir, zorlaştırır" şeklinde konuştu.

Azerbaycan ordusunun, bugün ve 6 Aralık'ta Ermenistan'a ait insansız hava araçlarını düşürdüğü bildirilmişti.