CBS kanalına açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, eski başkan Donald Trump‘ın istihbarat brifinglerine erişimi olup olmayacağı tartışmalarına son noktayı koydu.
Trump’ın “kontrol dışı davranışları” olduğunu belirten Biden, “Trump’ın istihbarat raporlarına erişime ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum” dedi.
Biden, eski Başkanlara özellikle yurtdışına gitmeden önce verilen istihbarat raporlarının Trump’a verilmesinin herhangi bir fayda sağlamayacağını ifade etti. Biden ayrıca, kritik bilgileri saklama konusunda Trump’a güvenilemeyeceğini de belirtti.
ABD TARİHİNDE BİR İLK OLACAK
ABD basınına yansıyan haberlerde, eski Başkanların görevleri sona erdikten sonra da istihbarat raporlarına sürekli erişim hakkına sahip olduğu vurgulanarak, Trump’ın istihbarat raporlarına erişiminin engellenmesinin ABD tarihinde ilk olduğu kaydedildi.
Trump da geçtiğimiz yıl 3 Kasım’da yapılan Başkanlık seçimlerinin ardından Biden’ı haftalarca güvenlik ve istihbarat raporlarına dahil etmemişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Islam Doğru
1
Gazeteler olası erken seçim kararını nasıl gördü
710547 kez okundu
2
Bingöl’de şehit uzman çavuş Veli Ateş için tören
8880 kez okundu
3
Bodrum’da botları baran mülteciler yüzerek karaya çıktı
5970 kez okundu
4
Çorum’un Kargı İlçesinde Yangın Kontrol Altına Alındı
5393 kez okundu
5
Gübre taşımak istedikleri ‘ilkel’ teleferikte akıma kapılan çift öldü
4806 kez okundu