Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet lideri Abbas ile yaptığı görüşmede, Mescid-i Aksa’ya girişlerin kısıtlanmasının kabul edilemeyeceğini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistin’e yönelik hak ihlalleriyle ilgili Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi yaptı.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde gerçekleşen görüşmede, başta Kudüs’te olmak üzere ihlallerin giderek yoğunlaşmasının kaygı verici olduğu vurgulandı.
Mescid-i Aksa’ya girişe kısıtlamalar getirilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs’ün ve Harem-i Şerif’in İslami karakterinin ve kutsiyetinin korunmasının tüm İslam dünyası için önem taşıdığına dikkati çekti.
Filistin Devlet Başkanı Abbas da görüşme vesilesiyle Filistin konusundaki duyarlılığından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.
1
Gazeteler olası erken seçim kararını nasıl gördü
755191 kez okundu
2
Bingöl’de şehit uzman çavuş Veli Ateş için tören
9288 kez okundu
3
Bodrum’da botları baran mülteciler yüzerek karaya çıktı
6226 kez okundu
4
Çorum’un Kargı İlçesinde Yangın Kontrol Altına Alındı
5481 kez okundu
5
Gübre taşımak istedikleri ‘ilkel’ teleferikte akıma kapılan çift öldü
4868 kez okundu