Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu’nda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar, sanık yakınları ile yan avukatları katıldı.
Söz verilen tutuklu sanıklardan Emrah Kurt, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.
Tutuksuz sanıklardan Kadir A. da geçmişte bu yapılanmanın içerisinde yer aldığını ancak hiçbir vakit suç kastı taşımadığını iddia etti.
Vatan ve ulus aleyhine hiçbir eylemde bulunmadığını belirten Kadir A., beraatine karar verilmesini talep etti.
Tutuksuz sanıklardan Kazım M. de 2011-2012 yılları arasında bina içinde “küçük bölge muhasebeciliği” yaptığını kabul ederek, pişman olduğunu dile getirdi.
Duruşma, tutuklu ve tutuksuz sanıkların esasa ilişkin son savunmalarının tamamlanmasının ardından, kararın açıklanacağı 25 Nisan’a ertelendi.
Kaynak: AA
1
Gazeteler olası erken seçim kararını nasıl gördü
765231 kez okundu
2
Bingöl’de şehit uzman çavuş Veli Ateş için tören
9372 kez okundu
3
Bodrum’da botları baran mülteciler yüzerek karaya çıktı
6287 kez okundu
4
Çorum’un Kargı İlçesinde Yangın Kontrol Altına Alındı
5526 kez okundu
5
Gübre taşımak istedikleri ‘ilkel’ teleferikte akıma kapılan çift öldü
4881 kez okundu